Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK in

DAN SLOVENSKE HRANE

Tretji petek v novembru je Vlada Republike Slovenije uradno razglasila kot Dan slovenske hrane in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se ga obeležuje že trinajsto leto zapored. Na naši šoli ga bomo tudi obeležili v petek 17. novembra.

Letošnja osrednja tema Tradicionalnega slovenskega zajtrka je kruh, zato je bil izbran tudi slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Učenci bodo ta dan v šoli tudi zajtrkovali, tako da jih bodo na mizi pričakala kakovostna in zdrava živila iz lokalnega okolja.

Teden slovenske hrane je namenjen tudi ozaveščanju priprave jedi iz živil, ki so bila pridelana in predelana v Sloveniji ter hkrati tudi slovenskim tradicionalnim jedem, ki jih pri marsikomu doma še vedno pripravljate. Tradicionalne slovenske jedi najdejo mesto tudi v našem šolskem jedilniku.

Zadružna zveza Slovenije je v namen ozaveščanja  o slovenski hrani, pripravila publikacijo z nekaj recepti tradicionalnih slovenskih jedi, ki jih lahko starši in otroci pripravite v svojih kuhinjah.

Tradicionalni slovenski zajtrk 2023 – izvedba

Publikacija – Recepti z okusi Slovenije

Tradicionalni slovenski zajtrk in bogastvo slovenskih ljudskih pravljic in pripovedk

ŽIV ŽAV – Ribič Pepe (Tradicionalni slovenski zajtrk)

Dostopnost