Skoči na glavno vsebino

15. 5. – 17. 5. 2023: Utrinki s CŠOD Planica – 7. c in 7. d

Z učenci 7. c in 7. d oddelka smo se odpravili na malo krajšo šolo v naravi, na CŠOD Planica. 

Ponedeljek, 15. 5. 2023

Po prijetni avtobusni vožnji smo se najprej ustavili v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani. V muzeju so si učenci ogledali predstavitveni video, reševali interaktivne naloge, spoznavali zgodovino slovenskega alpinizma in športnega plezanja. Ob prihodu v Planico smo pohiteli na kosilo ter se že počasi pripravljali na popoldanske dejavnosti. Prvi dan so nam predstavili zgodovino smučarskih skokov, ogledali smo si nordijski center Planica in se podali na večerni pohod do Rateč.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Besedilo in fotografije: učitelj Jernej Klemenak

 

Torek, 16. 5. 2023

Drugi dan smo se zbudili v deževno jutro, kar pa ni pokvarilo naših načrtov za dnevne dejavnosti. Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se v dveh skupinah odpravili proti naravnemu rezervatu Zelenci. Navkljub dežju sta bila pohod in ogled zelo zanimiva, saj nam je učitelj Miha dodobra razložil vse o rezervatu. Po kosilu in krajšem počitku pa so se učenci udeležili delavnice cirkuških spretnosti, kjer so se preizkusili v žongliranju s tremi žogicami, vrtenju krožnika na palici, obvladovanju diabla, vožnji monocikla in v še v veliko drugih zelo zanimivih vragolijah.  Dan smo zaključili s športnimi in socialnimi igrami.  Jutri nas čakajo še dejavnosti zadnjega dne.

Sreda 18. 5. 2023

Zadnji dan šole v naravi, so učenci pričeli s pospravljanjem sob, zajtrkom ter z dopoldanskimi dejavnostmi. Učitelji CŠOD Planica so nam pripravili delavnico kuhanja, kjer so učenci skuhali za vse učence in učitelje joto in spekli pehtranovo potico. Druga skupina se je istočasno udejstvovala v športnem plezanju na plezalni steni v telovadnici. Po odlično pripravljenem kosilu smo se odpravili še na pohod v Tamar. Vremena smo se v treh dneh že navadili, zato nam dež med pohodom ni delal nobenih preglavic. Učenci 7. c in 7. d pravijo, da je šola v naravi uspela.

                                                                                                                                                                                                                                                                                           Učitelji: Jasna Kožar, Jerneja Geržel in Jernej Klemenak

 

Dostopnost