Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

13. in 14. 4. 2019 – Državno šahovsko prvenstvo

Minuli vikend je na osnovni šoli Šmarje – Sap potekalo letošnje državno šahovsko  prvenstvo. V soboto so se najprej pomerili najmlajši v kategoriji do 9 let. Nastopilo je rekordno število učenk in učencev. Skupaj prek 200 nastopajočih. Postojnski šah so predstavljali učenke in učenci iz osnovne šole Antona  Globočnika Postojna. Med dekleti so nas zastopale Anja Beber, Kaja Strnad in Ema Meze Ivanić. Med posameznicami se je najbolje odrezala Anja, ki je v absolutni konkurenci osvojila bronasto odličje v svoji kategoriji do 8 let pa je prepričljivo zmagala. Kaja je osvojila tretje mesto, medtem ko je Ema končala na osmem mestu. V ekipnem delu so prikazale največ in se na koncu veselile državnega naslova.
Med fanti so nas zastopali Nick Hočevar, Mitja Marinšek, Gašper Jenček, Maj Blaško. V izjemno hudi konkurenci so med ekipami zasedli 9. mesto med 44. osnovnimi šolami.
V nedeljo  je bilo na sporedu ekipno prvenstvo do 12 let v obeh konkurencah. Naša dekleta, ki so bila daleč najmlajša so v postavi Anja Beber, Kaja Strnad, Ema Meze Ivanić igrale zelo pogumno in zopet stopile na zmagovalne stopničke ter se veselile srebrne medalje.
Tudi ekipa fantov v postavi Leon Škrbec, Tim Hočevar, Nick Hočevar in Gašper Jenček se domov vrača z medaljo srebrnega leska.

Fotografije

Mentor Jadran Hlad

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost