Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

23. 2. 2017 – Kulturna prireditev: ODPRTA SO VRATA, POT VODI NAPREJ

DSC08812

Na Osnovni šoli Antona Globočnika Postojna je v torek, 21. februarja 2017, potekala prireditev ob mesecu kulture s tematskim naslovom Odprta so vrata, pot vodi naprej.

Vrata lahko pojmujemo v dobesednem in prenesenem pomenu, saj nam odpirajo pot v nove svetove in simbolizirajo življenjske prelomnice posameznika, naroda  in  družbe.

Ko je prvič zaigrala slovenska himna, so njeni zvoki odprli mogočna vrata, na katera so trkale želje mnogih rodov naših prednikov. Vrata  v samostojnost naše države, kulture … Tudi Prešernovi Zdravici so bila vrata dolgo zaprta. Prav o tem  ter o pomenu Prešernovega ustvarjanja je na začetku prireditve spregovorila tudi gospa ravnateljica Sabina Ileršič. Poudarila je, da je medkulturnost, ki jo uresničujemo na naši šoli, bogastvo, ki nas povezuje, krepi in odstira mnoge dvome, naša himna pa nosi prav to sporočilo.

Proslavo so pod mentorstvom učiteljic pripravili učenci od 1. do  5. razreda ter otroški in mladinski pevski zbor pod vodstvom zborovodkinje Barbare Dolgan.

Skozi igrivo–šaljive, vsebinsko  bolj  ali manj resne pevske, plesne, recitatorske in dramske točke, so se spletale niti življenjskih izkušenj in modrosti, povezane s posamezni Prešernovimi verzi in  verzi drugih slovenskih pesnikov.

Po odzivu obiskovalcev je bilo čutiti, da smo se s prireditvijo dotaknili tistih mest, kjer je kultura doma.

Zapisali: Sonja Česnik in Barbara Nagode

Fotografije

 

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost