Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

20.10.2016 – Europa Donna

1

Rožnati oktober 2016

Evropska zveza Europa Donna ponovno opozarja na pomen zdravega načina življenja z uravnoteženo prehrano, vzdrževanje primerne telesne teže in redno telesno dejavnost. Vsakodnevne odločitve so pomembne za zdravje žensk. Še vedno se namreč premalo zavedamo, da smo sami odgovorni za svoje zdravje in da je za vse ljudi kot tudi za bolnike z rakom ustrezna prehrana in telesna vadba nepogrešljiv del ohranjanja zdravja in kakovostnega življenja.

Članice slovenskega združenja Europa Donna so v soboto, 15.10.2016 v Ljubljani, v Slovenski Bistrici, v Postojni in na Jesenicah s plesom obeležile dan zdravih dojk.

Skupina učencev naše šole z mentoricama  Barbaro Nagode in Tjašo Paternost, se je v prejšnjem tednu naučila koreografije plesa »Lep je dan« in se udeležila skupnega plesa, ki se je odvijal na glavnem trgu,  preteklo soboto dopoldan, v Postojni. Na žalost, plesalcem in ostalim, ki so prišli na prireditev, vreme ni bilo naklonjeno. Ne glede na to, so plesalci vestno izpeljali svojo nalogo in odplesali družno »ples, v dežju«. Naredili so največ, s svojo prisotnostjo so OZAVEŠČALI širšo javnost o raku dojk in opozorili na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

Posebej lahko pohvalimo naslednje učenke in učence naše šole, ki so si vzeli čas in se naučili koreografijo plesa »Lep je dan« in ga tudi odplesali.

Laura Ponjević, Gaja Debenjak, Neja Štradjot, Jovan Tatalović, Denis Tofil, Tija Stojkovski, Milan Petrović, Jan Maj Puntar Vadnal, Hana Samsa, Anja Puc, Medeja Žgavec, Nejla Ikanović in  Jovana Lukić

Vsi našteti so »našli pot«, kajti:

“Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.” Neznan avtor

Fotografije

Pripravila:  Magdalena PENKO ŠAJN

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost