Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

Nagrajenke mednarodnega haiku natečaja

kumerUčenci podružnične šole Planina so letos v okviru podaljšanega bivanja sodelovali na haiku natečaju z naslovom Jutro. Otroci so ustvarjali tako trivrstično pesem kot njeno tematsko risbo. Natečaj je na pobudo japonske fundacije JAL za Slovenijo organizirala OŠ Franceta Bevka Tolmin. Na naslov natečaja smo poslali haikuje v slovensko-angleški različici. V angleščino jih je prepesnila Klara Lukan Žilavec.

Od 507 del iz Slovenije in zamejstva je strokovna žirija izbrala 53 del. Med njimi kar tri haikuje naših učenk, in sicer Lucije Casar, 2. r., Tare Katern, 3. r., in Zale Česnik, 4. r. Nagrajenke so prejele diplome in priložnostna darila japonskih organizatorjev.

Žirijo je prepričalo sožitje literarnega in likovnega dela. Vsa nagrajena dela so poslali na Japonsko. Izbrane trivrstičnice bodo objavljene na spletni strani Japan Airlines, nekaj bo natisnjenih v zborniku in drugih gradivih, nekatere izmed njih pa se bodo z letalsko družbo JAL prevažale po svetu kot del promocijskega gradiva.

Iskrene čestitke!  SLIKE

Milena Kumer

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost