Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

8.5.2013 -Evropska vas – Koper

dsc_0511

Z učenci smo letos predstavljali Belgijo. Rdeča nit prireditve je bila umetnost. Umetnost v Belgiji? Ni bilo pomislekov…Smrkci, Lucy Luke, Tin Tin, Snorkci…Belgija je dežela, kjer ustvarijo več stripov kot na Japonskem, umetnost v Belgiji JE STRIP!

 Projekt je namenjen spoznavanju držav članic Evropske unije, seznanjanju z drugimi kulturami, običaji, posebnostmi, jeziki, državnimi simboli – skratka, preučevanju načina življenja ostalih držav Evropske unije.

Izbrali smo si najslavnejšega belgijskega stripovskega avtorja vseh časov, ki se je pod svoje kreacije podpisoval kot Peyo. Kako ne veste kdo je Peyo? Njegove stripovske junake vsakdo od nas pozna. Stari in mladi zagotovo vemo kdo so Smrkci. Avtor teh smešnih modrih pajackov pa je ravno on: Pierre (Peyo) Culliford.

Na stojnici smo z našimi izdelki postavili izjemno lepo in zanimivo predstavitev Belgije, Peyota in Smrkcev. Dobeseden ‘hit’ dne je bila naša vroča ‘smrkčokolada’, ki smo jo na stojnici skuhali in ponujali obiskovalcem, naši učenci pa so sodelovali tudi v skupnem programu prireditve in se tako plesno kot pevsko izkazali.

Skratka; bili smo ustvarjalni in delavni, marsičesa smo se naučili in se tudi zabavali ter našo šolo predstavili v najboljši luči. Hvala vsem sodelujočim učencem iz 7.B.

mentorica: Mojca Argenti

 

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost