Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

9. 5. 2019 – 3. r: Lov na zaklad

V četrtek, 9. 5. 2019 smo se s tretješolci odpravili na Sovič, kjer smo iskali čisto pravi zaklad. Lov na zaklad je potekal v povezavi s projektom Pogum.

Preden smo se odpravili na lov za zakladom, smo si v šoli ogledali predstavitveni film o legendi o gradu na Soviču, kateri je v učencih vzbudil veliko zanimanja in malce tudi strahu, saj niso vedeli, kaj lahko pričakujejo na našem pohodu na Sovič.  Dan je bil malce deževen, a zato za nas še bolj skrivnosten, temačen in nepozaben. Učenci so v manjših skupinah potovali po postajah, kjer so nanje čakale različne miselne in gibalne naloge. Vse  skupine so naloge uspešno opravile in na zadnji postaji dobile ključ, ki je odklenil skrinjo z zakladom. Kaj pa se je še skrivalo v skrinji, pa vidite na fotografiji!

Učenci so nato svoja doživetja in svoje ideje združili tako, da so se tudi sami preizkusili pri izdelavi različnih družabnih iger. Izhajali so iz legende o gradu na Soviču in njihovega lova na zaklad. Nastale so zanimive igre, kjer ne manjka pustolovskega duha, domišljije in ustvarjalnosti. Igre so z veseljem preizkušali in nam bodo tudi v prihodnje krajšale prosti čas v šoli.

Fotografije

Razredničarke 3. r

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost