Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

17. 9. – 20. 9. 2018 – 3. r: Zmaj v Postojnski jami

 

 

 

 

17., 19. in 20. 9. 2018 smo 3. razredi  v okviru projekta Pogum (krepitev kompetence samostojnosti in samoiniciativnosti med mladimi) izpeljali kulturni dan “Zmaj v Postojnski jami”.

Z učenci smo prvi dve šolski uri preživeli v knjižnici, kjer sta nas knjižničarki seznanili s tem, kako se v knjižnici obnaša, kje točno se nahaja kakšno gradivo in prebrali sta nam zanimivo legendo o Postojni, Postojnskem zmaju in pastirčku Jakobu, ki ga je ugnal.

Sledilo je delo v manjših skupinah v razredu. Spodbujali smo samostojnost učencev, medsebojno sodelovanje, njihovo kreativnost in iznajdljivost. Vsaka skupina je ustvarila svoje izdelke. Ena skupina je oblikovala ogromnega zmaja, druga skupina je oblikovala strip, tretja je dogajanje v zgodbi predstavila na dogajalni premici in v četrti skupini so izdelovali lutke. Vsaka skupina je svoje delo in rezultate predstavila tudi ostalim skupinam. Na koncu so učenci izpolnili tudi evalvacijski vprašalnik in izkazalo se je, da jim je delo v skupinah všeč in bi ga v prihodnosti še prakticirali, da so izvedeli kar nekaj novih zanimivosti o svojem kraju in kako lahko pridobljeno znanje prikažejo na malce drugačen način, z drugačnimi izdelki.

Prav gotovo pa sedaj prav vsak od njih ve, zakaj se Postojnčani imenujejo tudi torbarji.

Fotografije

Učiteljica Rebeka Centa

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost