Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

10. 4. 2017 – 3. a, b, c: Naravoslovni dan z lovci

Poročila o naravoslovnem dnevu

Danes smo imeli naravoslovni dan. Zbrali smo se v našem razredu. Ko smo se zbrali smo vzeli šolsko malico. Ko smo se preoblekli in preobuli smo se s 3. b in 3.c odpravili na pot. Zavili smo desno, hodili smo in hodili. Ko smo čez pol ure prišli v Staro vas smo se ustavili na igrišču za balinanje. Lovec Branko nam je povedal kaj bomo na naravoslovnem dnevu delali. Hodili smo proti gozdu. Spoznali smo psičko Kleo. Branko nam je pokazal nekaj rastlin. Pokazal nam je tudi rastlino velikonočnico, ki je zaščitena roža. Bili smo v lovskih opazovalnicah. Videli smo hranilnico za živali, ki so jo naredili lovci. Opažali smo tudi sledi živali. Čez nekaj časa smo imeli malico. Med malico nam je gospod Branko pokazal rog jelena, ki ga je našel njegov prijatelj. Opazovali smo Mali in Veliki Javornik. Videli smo tudi veliko iglavcev, listavcev in češenj. Naravoslovni dan je bil res zabaven. Veliko sem se pogovarjal s prijatelji. Imeli smo se lepo.

Poročilo je zapisal Svit Blaško 3. A

 

 

V ponedeljek smo imeli naravoslovni dan. V šoli smo vzeli malico in jo dali v nahrbtnik. Vzeli smo čevlje in jopo. Šli smo na asfalt po pločniku. Šli smo do igral v Stari vasi, nato prečkali železnico in smo šli do smetišča. Hodili smo do kaluže, tam sem stopil vanjo. Ogledali smo si opazovalnico in trobili na trobentice in jih zraven še jedli. Šli smo do travnika in se igrali s psičkom. Tam nam je lovec pokazal rod od jelena. Šli smo nazaj do smetišča od tam smo šli po enaki poti nazaj do šole. Se poslovili in šli domov. Danes sem izvedel kar nekaj zanimivih stvari o živalih in veliko stopinj od iztrebkov.

Poročilo  je zapisal Tristan Blaško 3. B

 

 

Dne 10. aprila 2017 smi imeli naravoslovni dan. Skupaj s sošolci in ostalimi učenci tretjih razredov OŠ Antona Globočnika smo odšli proti koči Mladiki. Z nami so odšli lovci Dušan, Branko, Ljubo in Miro ter njihova psička Klea. Razdelili smo se v skupini. Moja skupina je odšla po poti, kjer nam je lovec Branko pokazal in povedal katere vrste dreves in rastlinja uspevajo na našem območju. Za poizkusiti nam je dal regrat in kostanjeve liste. Pot smo nadaljevali naprej do travnika, kjer nam je lovec pokazal jelenovo dlako, jelenov rog in videli smo tudi jelenove sledi in jelenove iztrebke. Po malici smo pot nadaljevali naprej do lovske preže. Tam smo videli njivo na kateri lovci gojijo pridelke za krmljenje divjih živali. Šli smo okrog njive in si ogledali solnico v katero dajejo lovci sol, da jo divjad liže in s tem pridobi potrebne minerale. Videli smo tudi lužo za živali v katero hodi divjad piti in krmišče. Lovec nam je pokazal s čim in kako krmijo divjad. Povzpeli smo se tudi na lovsko prežo s katere je bil lep razgled na krmišče in okoliški gozd.

Po poti nazaj pa mi  je bilo zelo všeč, ko nas je lovec prestrašil, da je v grmovju medved in da nas bo na smetišče odpeljal tovornjak. Na naravoslovnem dnevu mu je bilo zelo lepo.

Poročilo je zapisala Stina Halik  3. C

 

Fotogalerija

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz NARAVOSLOVNI DNEVI

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost