Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

Junij 2016 – Podelitev pevskih značk

IMG_0009Tudi letos smo, tako kot preteklo šolsko leto, zaključili s slovesno podelitvijo pevskih značk. Učenke in učenci – pevke ter pevci so se na podelitvi zbrali 13. 6. 2016 in prejeli bronaste, srebrne ter zlate pevske značke. Že v tretjem razredu je bilo precej prejemnikov bronastih pevskih značk – kar kaže na to, da se za pridne, vestne pevke ni bati.

Zakaj pevska značka in kaj naj spremeni, pomeni, predstavlja?

Ker:

  • se člani zbora počasi navajajo na skupno reševanje problemov za dosego skupnih ciljev,
  • na javnih nastopih zbor poslušalce seznanja z zborovsko zakladnico,
  • se tako poglablja zavest o kulturni dediščini, vrednotah in različnosti,
  • se s petjem razvija osebnost, čustveno in kognitivno doživljanje,
  • se razvija interes za bogato preživljanje prostega časa,
  • razvijajo spoznanje o univerzalnosti petja, ki zbližuje ljudi različnih okolij in je tako skupna kulturna zakladnica človeštva.

 

Članstvo v pevskih zborih nam na šoli narašča in ponosna sem na to. Pred nami pa je še pomembna naloga vse te učence nekako ohraniti kot aktivne pevce skozi vse osnovno šolstvo in tudi naprej v življenju. Pevska značka naj bi nekako spodbudila veselje do prepevanja in pomenila pevcem nagrado za vložen trud in čas. Tako učencem, ki tri leta prepevajo podelimo bronasto, za šest let srebrno in za vseh devet let zlato pevsko značko. Tudi na fante nismo pozabili. Ti namreč v tem času (proti koncu OŠ) že mutirajo in s tem izgubijo možnost prepevanja v mladinskem pevskem zboru – v kolikor bodo imeli interes sodelovati kot aktivni člani v smislu organizacije, spodbude, obveščanja, … pevcev se jim bo priznalo še preostanek let za polno (devetletno) članstvo v osnovnošolskem pevskem zboru.

Na literarnem področju že vrsto let obstaja bralna značka in pridni bralci so nagrajeni kot zlati bralci (za devet let opravljene bralne značke) ne le s knjižno nagrado, temveč tudi s polno mero nabranih dogodivščin iz prebranih knjig, marsikatere poučne zgodbe, ali pa romantične pesmi … Naj bo tako tudi z vestnimi pevci.  SLIKE

Barbara Dolgan

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost